05-07-2007 Israël in uiterst moeilijke positie

Israël vriend van Abbas en Fatach
Israël moet nu vriend zijn van Abbas en zijn Fatachpartij. Daarmee wordt een sterker front tegen Hamas mogelijk. Israël bevindt zich daardoor in een zeer moeilijke positie. Abbas is immers, net als Arafat, een terrorist, met vele Joodse slachtoffers op zijn naam. Hij financierde de bloedige aanslag in september 1972 op Joodse atleten, die aan de Olympische Spelen in München meededen. Abbas behoort ook tot de groep ontkenners van de Holocaust, wat strafbaar is.
 
Hamas
Aan de andere kant speelt Hamas met de media om zich populairder te maken. Zo heeft de terroristische organisatie veel geld betaald en wapens overgedragen aan de kleine terroristische cel die BBC-verslaggever Alan Johnston had ontvoerd. Daarmee kocht Hamas de ontvoerde journalist, om vervolgens te pronken met diens vrijlating en zo meer humaan te lijken. Tegelijkertijd heeft Hamas ook de Joodse soldaat Shalit van dezelfde terreurgroep gekocht, om daarmee Israël te kunnen chanteren. Gilad Shalit, die op 25 juni 2006 werd ontvoerd, wordt op 28 augustus a.s. 21 jaar.
 
Niets helpt tegen haat
De haat van de Palestijnen tegen Israël lijkt niet te bestrijden te zijn. Op dit moment betaalt Premier Ehud Olmert miljoenen dollars aan belastinggelden aan de Palestijnen en hij laat 250 Palestijnse terroristen vrij die in de gevangenis zitten vanwege hun misdaden tegen Israël. Hiermee toont Israël dat zij van goede wil is. Ook zullen controleposten en wegversperringen die op dit moment in Judea en Samaria aanwezig zijn, worden verwijderd. Ze waren daar geplaatst om Palestijnse terroristen te kunnen tegenhouden. In het verleden heeft dit soort beslissingen altijd geleid tot een sinister gelach bij de Palestijnen, omdat zij vervolgens veel meer gelegenheid hebben om terroristische aanslagen te plegen. Nu de president van Iran heeft aangekondigd niet te zullen stoppen met zijn nucleaire programma, hebben de Palestijnen in een recent onderzoek laten weten achter een Iraanse atoombom te staan.