7 juni 1967: Zesdaagse Oorlog door Israël gewonnen

7 juni 1967: Zesdaagse Oorlog door Israël gewonnen
 
De strijd om Israël te vernietigen is nu nog niet afgelopen. Nog steeds zijn er organisaties die de geschiedenis verdraaien, om hun “oplossing van het Joodse probleem” te bevorderen.
 
 

Hierbij tien onvervalste feiten, in verband met veertig jaar Ongesplitst Jeruzalem:
1. De Balfourverklaring (2 november 1917) gaf Israël recht op haar eigen land. De Eerste Wereldoorlog moest nog tot een einde komen. Naoorlogse onderdrukking maakte een thuisland steeds noodzakelijker.
2. In 1922 heeft de voorloper van de Verenigde Naties (Volkenbond) een mandaat aangenomen om Israël dat thuisland te geven.
3. Eén jaar later, in 1923, heeft Engeland van de 111 duizend vierkante kilometer landgebied maar liefst 91 duizend afgehaald en daar Trans-Jordanië (later: Jordanië) van laten maken. De Joden betaalden voor de gulheid van de Britten. Wat overbleef was slechts 20 duizend vierkante kilometer, die later nog verder zou afnemen.
4. Emigratie naar Israël werd door Engeland in 1939 (White Paper) tegengehouden, de laatste en zeer ernstige vorm van verraad van de Balfourverklaring.
5. Op 29 november 1947 hebben de Verenigde Naties besloten Israël haar eigen land te geven.
6. De Arabische landen hebben in de Onafhankelijkheidsoorlog (1948-1949) geprobeerd om Israël te vernietigen, nadat de Groot-Moefti, vriend van Hitler – moge die naam uitgewist worden -, daartoe al alle kiemen en alle haat had gezaaid en terreurgroepen had georganiseerd. Deze landen waren Jordanië, Egypte, Syrië, Libanon en Irak.
7. Koning Abdullah van Jordanië heeft in die tijd, tegen de officiële afspraken in van de Verenigde Naties, de Oude Stad van Jeruzalem gestolen en samen met de “Westbank” onder zijn bezit gebracht.
8. Arabische leiders hebben de Palestijnse bevolking geadviseerd te vluchten, om de Arabische legers ruim baan te geven de Joden te vernietigen in deze Onafhankelijkheidsoorlog.
9. Na deze oorlog nam Israël haar bevolking verder op. De Arabische landen hebben hun broeders en zusters als vluchtelingen in kampen laten leven, tot nu toe. Geen opvang, geen overleg met Israël, geen oplossing van dit probleem hebben zij gewild, om redenen van propaganda en om terroristen te rekruteren. De 800.000 Arabische vluchtelingen zijn in aantal te vergelijken met de 800.000 Joodse vluchtelingen, die al hun bezittingen moesten achterlaten toen ze uit hun land werden verdreven en naar Israël konden vluchten.
10. Op 5 juni verdedigt Israël zich tegen de dreiging van Egypte (sluit de Golf van Eilat/Aqaba) die een oorlogsfront had gevormd met Jordanië, Irak en Syrië tegen Israël. Op 7 juni 1967 is Jeruzalem weer het officiële, rechtmatige eigendom geworden van Israël.
 
Nog steeds wordt Israël bevochten, in zeven oorlogen na de Onafhankelijkheidsoorlog, met vele, dagelijkse aanslagen. De meeste van die aanslagen worden tegengehouden, door de muur, door Veiligheidsdiensten, door het leger. Het chantagemiddel blijft: land voor vrede. Israël heeft het recht zich te verdedigen. Nederland doet er goed aan de feiten onder ogen te zien en voor vrede, eerlijkheid en rechtvaardigheid te kiezen.