Aanvallen op Israel divers

Wapenstilstand Israel-Hamas
Israël lijkt in te gaan op het verzoek van Hamas om een spoedige wapenstilstand. Dat verzoek van Israëls gezworen vijand is er niet omdat Hamas plotseling van Israël is gaan houden. Integendeel, er wordt heftig met raketten op Israël geschoten door Hamas vanaf de Gazastrip. Vandaag, op 18 juni 2008, kwam een van deze raketten terecht op een huis in Sderot. De inwoners die van deze dodelijk bedoelde aanval het slachtoffer werden, beleefden een wonder en overleefden het. Wel moesten ze voor shock worden behandeld. Het aantal raketten op deze dag voordat de wapenstilstand ingaat is meer dan 50 geweest, inclusief Qassams en mortiergranaten.

Hamas wil tijd voor herbewapening 
Het verzoek van Hamas is gebaseerd op de noodzaak van het aanvullen van wapens en troepen, doordat Israël een aantal zeer goed gerichte verdedigingshandelingen heeft uitgevoerd, waaronder de executie van de man die in verbinding heeft gestaan met de ontvoerder van de Joodse soldaat Gilad Shalit. Over de wapenstilstand zegt Israëls president Shimon Peres vandaag: “Hamas is uitgeput en heeft om een wapenstilstand gevraagd vanwege de blokkade die Israël heeft ingesteld op de Gazastrip.” Er zijn over deze wapenstilstand diverse rapportages in omloop. Dat is omdat het verdrag is gesloten met Egypte en niet met Hamas. De Luitenant-generaal van het Israëlische Verdedigingsleger Ashkenazi zei op dinsdag 17 juni tegen het Comité voor Buitenlandse Zaken en Defensie, dat de wapenstilstand van korte duur zou zijn. President Peres reageerde hierop met de opmerking dat dit “slechts een inschatting” was. Amerika heeft gereageerd op dit verdrag met de opmerking dat het labiel zal zijn en van twijfelachtige kwaliteit.

Parade homoseksuelen in Jeruzalem 
Ondertussen gaat de aanval op het land van de G’d van Israël ook door op een ander front. Want de Parade van homoseksuelen, die onder meer de Gay Parade wordt genoemd, zal waarschijnlijk op donderdag 26 juni plaatsvinden. Een afstand van vier blokken zal worden afgelegd, beginnend in het Onafhankelijkheidspark en via King David Straat naar het Liberty Bell Park, waar een rally zal worden gehouden. De beveiliging rond deze parade kostte de staat vorig jaar 13 miljoen Shekel, een kleine 2½ miljoen Euro. De charediem hebben verklaard af te zien van protesten. “We geven er de voorkeur aan om G’ds naam te heiligen, niet om degenen aan te vallen die deze ontheiligen”, zei een vertegenwoordiger van de organisatie Eda Charedit. Maar rabbijn Yehuda Levin van de Orthodoxe Rabbijnse Alliantie van Amerika en de Unie van Orthodoxe rabbijnen van de Verenigde Staten en Canada, die aktief ageert tegen homoseksuelen ging hier fel tegen in. “De plaatselijke gemeenschap van charediem heeft niet erg veel begrip of kennis van de internationale homoseksuele agenda of netwerken,”zei hij. “Zij geloven optimistisch en foutief dat als ze hier geen aandacht aan schenken, het hun gemeenschap niet zal aantasten.”