De Hitler van Babylon

De Hitler van Babylon zegt dingen over Israël die zijn Duitse leermeester trots zouden maken. Schrikbarend weinig politici reageerden indertijd op de Duitse Hitler. Schrikbarend weinig politici reageren op dit moment op de koning van Babylon, Ahmadinejad.

De Japanse minister van Defensie Shigeru Ishiba heeft van Premier Olmert van Israël vernomen dat Iran een bedreiging vormt voor geheel Azië, inclusief Israël. Noord-Korea is het andere land dat nucleaire energie toepast voor slechte doeleinden. Het hoofd van de Geheime Dienst van Israël, Majoor-Generaal Yadlin, zei dinsdag 26 februari dat Iran binnen twee jaar in staat zou kunnen zijn om “een nucleaire optie” te hebben. Het hoofd van de Geheime Dienst voegde er aan toe dat de Iraniërs doorgaan met het ontwikkelen van nucleair materiaal en van nucleaire wapens en dat zij een werkbaar wapen in handen zullen hebben in 2010.

Majoor-Generaal Amos Yadlin zei dat terroristen, die waren opgeleid in Syrië en in Iran, de Gazastrip hadden geïnfiltreerd. Dit is gebeurd toen de grens tussen Gaza en Egypte was opengebroken verleden maand. Ook op die manier is Iran bezig om zijn dodelijke bedreigingen van genocide jegens Israël uit te voeren.

Yadlin heeft een algemeen overzicht gepresenteerd van de veiligheid aan de Parlementaire Commissie voor Buitenlandse Zaken en Defensie van de Knesset. Majoor-Generaal Yadlin schatte in dat grote hoeveelheden geld en wapens hun weg hebben gevonden naar Gaza in de 12 dagen dat de grens open lag.
 
De Legerradio van Israël citeerde Yadlin, die had gezegd dat ook Al-Qaida agenten Gaza waren binnengekomen door het gat. Yadlin liet ook weten dat inwoners van Gaza naar Egypte waren getrokken door gaten in het hek en dat zij 150 miljoen dollar hadden uitgegeven aan diverse producten.

Yadlin liet een lijst zien van de tegenwoordige wapens van Iran en van wat er in de maak is. Iran heeft ondermeer een wapenvoorraad Shihab 3 raketten, die een bereik hebben van 1300 kilometer. Deze raketten zouden in principe Israël kunnen bereiken. De Iraniërs zijn ook bezig om een upgrade te ontwikkelen van de Shihab die een bereik zal hebben van 2000 kilometer. Met dit bereik kunnen de raketten vanuit het midden van Iran worden afgevuurd, in plaats van vanaf de grens, zo legde Yadlin uit.
 
Naast de Shihab raketten ontwikkelen de Iraniërs een wapen dat voortgestuwd wordt door vaste brandstof met een bereik van eveneens 2000 kilometer, zei Yadlin. Hij voegde eraan toe dat Iran BM25 raketten aan het produceren is die in onderdelen uit Noord-Korea zijn aangekomen. Deze projectielen hebben een bereik van 2500 tot 3000 kilometer, maar de Noord-Koreanen hebben deze raketteen nooit getest. (Bronnen: Haaretz en Jerusalem Post)