Het leed van Gaza

Israël beschermt haar burgers
Na acht jaar onder raketbeschietingen te hebben geleefd, heeft Israel de moed om haar burgers aktief te beschermen. Nu niet meer met diplomatieke middelen, maar met militaire. Sinds het jaar 2000 beschieten terroristen het zuiden van Israël met raketten, die materiële en emotionele schade aanrichten, angst veroorzaken en zo nu en dan burgerslachtoffers tot gevolg hebben; incidenten die een dodelijke afloop hebben. Al meer dan 4000 raketten zijn er inmiddels op Israël afgevuurd. Soms gaat het luchtalarm 40 keer op een dag af.

Hamas wil de vernietiging van Israël
Israël verdedigt zich tegen een terroristische beweging, Hamas, die de totale vernietiging van Israël als uitgesproken doel heeft. In het voorwoord van het Handvest van Hamas (Hamas Covenant 1988. The Covenant of the Islamic Resistance Movement. 18 August 1988) wordt dat letterlijk gezegd, evenals in het daarin voorkomende artikel 7.

Velen hopen dat Hamas door Israël zal worden overwonnen
Twee jaar geleden heeft Hamas op bloedige wijze de macht gegrepen in de Gazastrook. De regering van Abbas werd daar omvergeworpen en Hamas nam de macht over. Abbas heeft gezegd de macht weer terug te willen, als Israël de organisatie van Hamas heeft overmeesterd. Sedert twee jaar zijn de bewoners van Gaza tot armoede veroordeeld. Zij hopen erop dat Israël de macht van Hamas weet te breken, zodat ze weer onder hun eigen mensen komen te leven. Hamas gebruikt Gaza als lanceerstation om raketten op Israël af te schieten. Deze raketten zijn afkomstig uit Iran en inmiddels ook uit China. Het bereik wordt nu groter dan wat het geweest is, namelijk 40 kilometer.

Israël heeft militaire doelen op het oog, Hamas richt zich op Joodse burgers
De humanitaire hulp door Israël aan de bewoners van Gaza, zo nodig sinds de komst van Hamas, gaat tijdens de verdedigingsoorlog van Israël gewoon door. Die hulp wordt bemoeilijkt, maar ook gemakkelijker gemaakt, omdat Hamas zijn handen vol heeft aan deze oorlog met Israël. Israël helpt de bewoners en laat daarmee zien dat het niet een oorlog voert tegen Gaza of Moslims, maar tegen deze terroristische organisatie. Gewonden vanuit Gaza worden in Israëlische ziekenhuizen opgenomen en daar behandeld. Hamas daarentegen schiet met zijn raketten op Israëlische burgerdoelen.

Hamas toont geen respect voor leven
Hamas heeft geen respect voor het leven, ook niet dat van de bewoners van Gaza, die in armoede leven en nu bovendien vaak als levend schild worden gebruikt. Gebouwen en lanceerinrichtingen van Hamas staan expres opgesteld in dorpsbuurten. Hamasleiders hebben vooral ook bloed van Joden aan hun handen. Een staakt het vuren zou geen verbetering van de betrekkingen opleveren, omdat het doel van Hamas genocide is, vernietiging van het volk Israël.

Hamas richt zich op wereldheerschappij
Zelfs de Egyptische minister van buitenlandse zaken, Ahmed Aboul Gheit, vindt dat Hamas eerst volledig moet stoppen met zijn raketbeschietingen, wil een wapenstilstand zin hebben. Ook Amerika en Saoedi-Arabië zijn kritisch over Hamas en zien de mogelijkheid dat het de macht van Iran daar weet binnen te halen. Hamas is er op uit de wereldheerschappij op zich te nemen en de wereld aan zich te onderwerpen. Een artikel van het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) hierover vindt u hier.