Israël in rouw

Vandaag vindt de uitwisseling plaats van Israëli’s tegen Hezbollastrijders. Als moorddadige wolven likken de Hezbollaleiders triomfantelijk hun met bloed besmeurde bekken. Ze hebben bloed geproefd. De wreedheid gaat nu verder: 
1. Tot op het laatste moment wordt niet gezegd of Ehud Goldwasser en Eldad Regev nog in leven zijn.  2. De onderhandelingen met Hamas over Gilad Shalit zijn twee dagen geleden gestaakt, omdat Hamas wil zien of er meer voordeel uit de teruggave van Shalit kan worden gehaald. 
3 Informatie van Ron Arad wordt net op dit moment van kwetsbaarheid doorgegeven. Het is weinig en de Geheime Dienst van Israël weet dat men meer weet maar niet prijsgeeft. 
 
De Tweede Libanonoorlog, die al onofficieel was begonnen, werd door Israël officieel vormgegeven toen Goldwasser en Regev waren gekidnapt. Die oorlog is door Israël op een aantal punten gewonnen. Het uitleveren van levende terroristen die bloed van onschuldige burgers aan hun handen hebben tegen onder meer de levenloze lichamen van twee Israëli’s de triomfgeluiden die we nu gaan horen van de vijand zijn de zaken die Israël al eeuwenlang moet ondergaan. 
 
Onze gedachten zijn met de families van Ehud Goldwasser en Eldad Regev, Gilad Shalit en Ron Arad, die nu door een zeer diep dal gaan. En met de familieleden van de slachtoffers (kinderen) van de nu vrijgelaten terroristen. En met onze vrienden en familie in Israël die herinnerd worden aan hun eigen verdriet door omgekomen geliefden. En met de regering van Israël en met de politie en het leger die nu ernstige aanvallen verwachten van Hezbolla, opnieuw gesteund door Iran en Syrië en de opinie van de politieke wereld.