“Israël op het punt van uitsterven”

Mashaal en Ahmadinejad samen
Khaled Mashaal, de verbannen Hamasleider in Syrië, heeft recentelijk gezegd dat Israël een “onwettig regiem” is. Volgens Mashaal staat Israël op het punt om uit te sterven. Ex-President Jimmy Carter die niet openlijk zou spreken met het brein achter de aanvallers en terroristen dat verantwoordelijk is voor de 9-11 catastrofe op het World Trade Center in New York , sprak met dhr. Mashaal om daarmee zijn steun en troost te tonen. Mashaal schudde de hand van de Iraanse President Mahmoud Ahmadinejad op maandag 26 mei 2008, toen hij de hoop uitsprak aangaande de uitroeiing van Israël. De twee leiders toonden vriendschap en samenwerking in hun haat tegen Israël. “De natie Iran en de regering zullen doorgaan met steun aan de Palestijnse natie, zo sprak de natieleider Ahmadinejad op deze bijeenkomst. 

Iran en zijn nucleaire programma
Op diezelfde dag van 26 mei werd in een gepubliceerd rapport door Algemeen Directeur van de IAEA (Internationaal Atoomenergie Agentschap) bevestigd dat Iran doorgaat met het negeren van de resoluties van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. De Jerusalem Post: “Het rapport specificeert de militaire aspecten van Irans nucleaire activiteiten. Het rapport laat weten dat de IAEA de nucleaire activiteiten van Iran met grote zorg beziet. Ondanks het feit dat de IAEA hoge geloofwaardigheid hecht aan de aan hen gepresenteerde informatie gaat Iran door met trucs, misleiding en ontwijken. De reactie van Iran doet niets om de vrees van de internationale gemeenschap weg te nemen aangaande het werkelijke doel van zijn nucleaire programma.”
 
Israël roept op tot internationale aandacht
Israël herhaalt haar oproep aan leden van de internationale gemeenschap om de druk te verhogen op Iran om zijn gevaarlijke plan om nucleaire wapens te maken te laten varen, volgens en verklaring van het secretariaat van de Eerste Minister van Israël, Ehud Olmert. In het rapport zegt het Agentschap dat het gelooft “dat Iran meer informatie kan hebben, speciaal op het gebied van het testen van zeer explosieve materialen en de daarmee verbonden projectielen, die … Iran zou moeten communiceren met het Agentschap.” Het doelt op twee vermoedelijke dubbele combinaties van proeven waarvan het Agentschap zegt dat die in verband kunnen staan met een nucleair programma. Een hoge functionaris van de Verenigde Naties, die bekend is met de nucleaire portfolio van Iran, heeft gezegd op de vraag of Iran de wereld misleidt, dat het “duidelijk is” voor onderzoekers van het Agentschap “dat ze bepaalde aanvullende informatie kunnen hebben” die ze voor zich houden.