Israëldag 2006, een verslag

Op zondag 18 juni 2006 organiseerde Shofar HaMashiach Conferenties een Israëldag. Een gezellige menigte van 175 volwassenen en kinderen kwamen naar deze dag toe, die een eendagsconferentie voor Joden en niet-Joden was. De dag was mede georganiseerd ter ondersteuning en bemoediging van Israël.

De dag bestond uit een aantal onderdelen, waaronder: twee ronden van workshops, het tussendoor kunnen gaan naar het Shofar Café waar hapjes en frisdranken werden geserveerd, en het bezoeken van de Sjoek, de markt met unieke boeken op Messiasbelijdend Joods gebied, kunstproducten van Esther Choresh, muziek op CDs en Ahavaproducten.

De workshops hadden de titels:
1. Daniël leert je om te overwinnen (verkenning Boek Daniël).
2. Leren vechten tegen geestelijke weerstand.
3. en 4. De Eeuwige wil alleen eerstgeborenen en: Tsnioet, de bijbelse manier van koninkrijksgedrag.
5. Borduurkunst volgens Israëlisch overlevering (Esther Choresh).
6. Twee workshop Davidische aanbiddingsdansen (dansleiding van gemeente Beth Yeshua).

Om kwart over zes kon de menigte het avondeten bestellen bij het Shofar Café. De opbrengst van de winst van dit café zou, zo was van te voren medegedeeld, bestemd worden voor het werk van een Kinderziekenhuis in Jeruzalem. De totale opbrengst zou na de pauze van het concert dat die avond gegeven zou worden, bekend gemaakt worden.

Dat concert begon om half acht. Solisten waren Jakov en Esther Choresh uit Israël. Zij brachten zowel klassieke muziek als Israëlische folklore ten gehore, met een verrassing voor de kinderen, namelijk een aria uit een opera van Mozart op slechts één woord: miauw. U moet erbij geweest zijn om de pret en de kunst hiervan te kunnen zien.

Na de pauze werd bekendgemaakt dat er € 750,- was opgehaald door het Shofar Café, dit naast het grote bedrag dat aan de musici werd betaald als teken van bemoediging en ondersteuning. Het geld is reeds betaald aan het Alyn Ziekenhuis in Jeruzalem, dat al 50 jaar bestaat. Het is uniek in de wereld en het enige in Israël, dat kinderen helpt met revalidatie en correctie van een groot aantal lichamelijke afwijkingen.

Het gaat om verwondingen aan het hoofd door verkeersongelukken, ziekten in verband met orthopedie, ademhaling, verbranding, open rug en dit soort ernstige afwijkingen. Na de pauze gingen de musici door met een concert op hoog muzikaal en artistiek niveau. En zo is deze dag een groot succes kunnen worden, mede door de betrokkenheid van alle bezoekers.

Stuurgroep Shofar HaMashiach Conferenties,
onderdeel van de Joodse Gemeente Beth Yeshua te Amsterdam