Jeruzalem 16-05-2008 – Verrassend openlijke steun Bush aan Israël

Massada zal nooit meer vallen
President George W. Bush heeft hoge kwaliteit en verrassende ondersteuning voor Israël getoond tijdens zijn bezoek in het Land. Speciaal op donderdag 15 mei waren zijn woorden en duidelijke vriendschap verwarmend en zelfs profetisch. Voordat hij in de Knesset, het Israëlisch parlement, sprak, is Bush naar Massada geweest waar hij oude overblijfselen heeft gezien van de plaats waar dappere Israëlische soldaten voor de overleving van Israël hadden gevochten; en toch waren omgekomen. “Eerder deze dag heb ik Massada bezocht, een inspirerend monument van moed en opoffering,” zei Bush. “Op deze historische plaats zweren Israëlische soldaten een eed: ‘Massada zal nooit meer vallen.’ Burgers van Israël: Massada zal nooit meer vallen, en Amerika zal altijd aan jullie kant staan.”

Profetische beloften
Later sprak president Bush in de Knesset. In een geestdriftige en bewogen toespraak had hij het over vriendschap met Israël. Bush zei tegen de Knesset dat de band tussen de Verenigde Staten en Israël “onverbrekelijk” is. Hij sprak over de diepe vriendschap en de sinds lang aanwezige relatie tussen de Verenigde Staten en Israël. Bush baseerde dit op de gemeenschappelijke band met het Woord van G’d. Hij noemde ook de profetische beloften van G’d jegens Israël.
 
“Zionistische toespraak”
“Mag G’d Israël zegenen,” zei Bush aan het einde van zijn toespraak, die warm werd ontvangen door een aantal leden van de Knesset van het hele politieke spectrum. Sommigen zeiden zelfs dat de Amerikaanse leider “als een van ons” is. Knessetlid Reuven Rivlin (Likud) zei, “Als onze leiders maar eens zulke toespraken zouden houden. Het was een duidelijke Zionistische toespraak.”
 
Arabisch-Israëlische politici verwijderden zichzelf
En het waren niet alleen de rechtse partijen die de woorden van president Bush verwelkomden. “Het was niet echt een gebalanceerde toespraak, maar hij zal worden herinnerd vanwege zijn inzet voor de veiligheid van de Staat Israël,” zei Knessetlid Avshalom Vilan (Meretz). De meerderheid van de Arabische Knessetleden hebben de toespraak helemaal geboycot, ofschoon een handjevol bij het begin van de toespraak van Bush arriveerden. Zij lieten spandoeken zien met “Wij zullen overwinnen” en met afbeeldingen van dode kinderen. Midden onder de toesprak stonden zij op en verlieten de zaal.
 
“Amerika staat aan kant van Israël”
Een van de sterkste uitdrukkingen van steun was toen president Bush zei, “Israëls bevolking mag dan iets meer dan zeven miljoen zijn. Maar wanneer jullie tegenover terreur en slechtheid staan zijn jullie 307 miljoen man sterk, omdat Amerika aan jullie kant staat.” De president van Israël, Shimon Peres, zei dat hij een beetje verrast was door de toespraak van de president van de VS op donderdag, waarin hij zo recht voor zijn raap zijn steun voor Israël betuigde. “Als welke Israëli ook twijfelt aan de waarde van de opmerkingen van Bush, dan zou hij moeten proberen daarnaar te luisteren met Arabische oren. Dan zal hij de kracht van de toespraak begrijpen,” zei de president.
 
Verrassende openlijke steun van Bush
Het bezoek van president Bush is en verrassend goed getuigenis geweest voor het hele land Israël. Joseph Shulam, Messiasbelijdende Joodse leider in Israël: “President George W. Bush heeft woorden van profetisch gehalte gesproken in de oren van de Israëlische politici. Hij heeft G’d genoemd, en Abraham, Mozes, David en hij sprak trots over de profetische beloften van G’d jegens dit land. Bovendien heeft president George W. Bush gesproken over de diepe vriendschap en de sinds lang aanwezige relatie tussen de Verenigde Staten en Israël, gebaseerd op de gemeenschappelijke band met het Woord van G’d.”