Jeruzalem 40 jaar ongedeelde hoofdstad Israël

Nog anderhalve maand en het 40ste feestjaar ter gelegenheid van de eenwording van de hoofdstad van Israël, Jeroesjalajiem (Jeruzalem) is voorbij. De feestelijkheden gaan nog steeds door. Er zijn gratis rondleidingen door de stad. En de landen die boos zijn op Israël dat het nog steeds Jeruzalem in handen heeft, knarsen de tanden.

Dit zal waarschijnlijk de reden zijn dat deze landen geen woord van afkeuring laten horen over de drie Kassamraketten die vandaag, 15 november, in de vroege middag op Sderot zijn afgeschoten. De schietende terroristen kunnen niet mikken en dus is er alleen materiële schade aan auto’s en gebouwen. Dagblad Haaretz meldt dat een aantal mensen verpleegd wordt in verband met verschijnselen van shock.

U hoort er niets over in Nederland. De Duisenbergs, Van Mierloos en VanAgten praten acties van deze moordenaars goed. Deze vrienden van de terroristen Arafat (Fatach), Abbas (Fatach) en Haniyeh (Hamas) vinden dat het zo hoort en dat Israël alle terroristische acties aan zichzelf te wijten heeft. Maar dat neemt niets weg van de feestvreugde over de verenigde hoofdstad van Israël, de stad Jeruzalem.