JNEF sponsort en neemt deel aan concert voor soldaten bij Gaza. Zie korte filmopnamen.

 

JNEF sponsort concert voor Joodse soldaten. Zie kort filmpje.
 

Op Jom HaAtsmaoet (29 april 2009) heeft Dr. Jazz, onder leiding van Elazar Brandt, een concert gegeven voor soldaten van het IDF, het leger van Israël. Dit concert werd gesponsord door het JNEF, het Joods Nationaal Israël Fonds van Beth Yeshua, Messiasbelijdende Joodse Gemeente te Amsterdam.

Het concert had tot doel de soldaten die hard werken voor de verdediging van Israël, te bemoedigen. Op het korte filmpje is ook Lion Erwteman te zien terwijl hij accordeon speelt.

Lion Erwteman doet een kort verslag: Op dinsdagavond 28 april begon Jom HaAtsmaoet, de Onafhankelijkheidsdag die Israëls 61 jarig bestaan vierde. Op woensdag zijn we naar de grens met Gaza gereden. Vanaf de basis zagen we Gazastad op korte afstand. Richting het oosten ligt Sderot vlakbij. De legercommandant vertelde waar we ons moesten schuilhouden als de sirene ons zou waarschuwen wanneer de vijand raketten zou afschieten. Vijftien seconden om te rennen. Hij vertelde ook dat er in de laatste oorlog met Gaza, Cast Lead, vijf soldaten van zijn afdeling waren omgekomen. Met Elazar Brandt en nog drie bandleden heb ik daar accordeon gespeeld: jazz voor de soldaten van Israël. Mogelijk door de hulp van het Joods Nationaal Eerstelingen Fonds. Gaaf!”

Zie het korte filmpje