Kans op oorlog tegen Israël neemt substantieel toe

Dreiging Hezbolla groeit aanzienlijk
Iran traint, financiert en bewapent terroristen die Israël willen vernietigen. Bovendien is het land bezig om zichzelf te voorzien van kernwapens. Iran wordt met de dag gevaarlijker. En de dreigende taal is geen loze retoriek, maar gevuld met reële beloften. Een van de terroristische organisaties die zwaar bewapend en gefinancierd wordt, is Hezbolla. De twee Libanonoorlogen tegen Israël zijn door Hezbolla gevoerd. En verloren. Maar ze zijn opnieuw volledig bewapend. Onder de ogen van militairen van de Verenigde Naties vindt deze bewapening plaats. Dat is een grote dreiging.

Israël als “Reservaat”
President Bush is in Israël vanaf 14 mei 2008. Hij arriveerde even na 11 uur ‘s morgens en het geluid van begeleidende en beschermende straaljagers was tot in Jeruzalem te horen. Hij is er om het land te feliciteren met haar 60-jarig bestaan en tegelijkertijd het te dwingen zich terug te trekken achter de grenzen van voor 1967. De president van het land dat nooit gebieden heeft teruggegeven aan de oorspronkelijke bevolking van Amerika, de Indianen, maar hen heeft teruggedrongen naar reservaten, of geen poging heeft gedaan om dat te veranderen, zou Israël dan dwingen om in een reservaat te leven en de bezetters, onder meer in de vorm van Hezbolla, het land te laten bezitten. De risico’s van gewapende conflicten zullen daardoor alleen maar groter worden. Maar Bush lijkt uit te zijn op wat Carter ook wil: hun foto en persoonlijke “succes” in de geschiedenisboeken.

Moord op Hariri past in complot
Een van de politieke leiders in Libanon die een andere politiek wilde die vriendelijker was jegens Israël, was de Libanese premier Rafik Hariri. Hij was een multimiljonair die zijn land heeft opgebouwd na de vele burgeroorlogen die het heeft moeten doorstaan. De terroristische groepering Fatah van Arafat heeft daar mede grote schuld aan. En nu onder meer Hezbolla. Syrië dat Israël wil vernietigen vanaf haar bestaan en er ook voor uitkomt dat het nog steeds met het Joodse volk in oorlog is, heeft de moord op Hariri – op 15 februari 2005 – op zijn geweten. Onderzoeken naar deze moord worden gedwarsboomd. Een van de bezittingen van Hariri, waarmee hij zijn land steunde en opbouwde was het televisiestation Al-Mustakbal in Beirut. Het is op vrijdag 9 mei 2008 in bezit van Hezbolla gekomen. Medewerkers zijn gedwongen het gebouw te verlaten en bezittingen werden vernield. En toen er weer camera’s draaiden zag men alleen de gewapende terroristen die nu de wacht houden. De moord op Hariri paste in het boze complot.

Kans op oorlog tegen Israël neemt substantieel toe
Wat doet het Libanese leger? Het laat de Hezbolla zijn gang gaan en ondersteunt het. Het voert de bevelen uit van Hezbolla en laat het hun nieuws uitzenden. De vijand van Israël heeft opnieuw een land in bezit dat direct grenst aan het Joodse land. En het leger van Libanon is in handen en onder bevel van Hezbolla en van Iran, met steun van Syrië. En dhr. Bush wil Israëls grondgebied verder inperken. Christenen die in het Libanese leger dienen verlaten het nu, uit angst vermoord te worden. De terroristen hebben zich teruggetrokken in de bergen van Libanon om mensen te zoeken en te dwingen hen te ondersteunen. De dreigende kans op een nieuwe oorlog tegen Israël neemt met de dag toe.