Kristallnacht 2010 en oproep tot boycot

Een Duitse menigte rende op 9 november 1938 door de straten van steden in heel Duitsland. Doelwit: Joden die werden aangevallen. Er werden 267 synagogen in brand gestoken. En 7500 winkels en bedrijven van Joden werden vernield. De benden drongen binnen in huizen van Joodse mensen, Joodse scholen, begraafplaatsen en zelfs in ziekenhuizen. Bovendien werd het de brandweer verboden om de branden te blussen. Tijdens de Kristallnacht werden 92 Joden vermoord. De naam Kristallnacht is een mooie naam voor de glasschade. De straten lagen bezaaid met gebroken glas. Antisemitisme.

Dit jaar hebben geestverwanten binnen de Verenigde Naties besloten om geen woord te wijden aan de aanval door Libanese soldaten op een Israëlische grenspost, waarvan de VN-soldaten hadden toegegeven dat de Joodse soldaten geen enkele fout hadden begaan. Onlangs zijn twee beroemde Joodse objecten door de VN veranderd in moskeeën, namelijk de Grot van Machpela – ook wel de Grot van de Aartsvaders – en de Graftombe van Rachel. Vierduizend jaar geschiedenis dreigt vernietigd te worden, vanwege een politiek winstpuntje voor Ban Ki Moon, de Secretaris-generaal van de VN. Antisemitisme.

In Nederland wordt de herdenking van de Kristallnacht alleen georganiseerd door clubs als Nederland bekent Kleur. In verband met hun “herdenking” wordt opgeroepen om Israël te boycotten. Andere organisatoren van dergelijke “herdenkingen” bekokstoven vooral liefde voor publiciteit en erg selectieve liefde voor Israël. Antisemitisme.

Oproep: doe alleen mee met een herdenking in Nederland, wanneer deze door Joodse organisaties wordt georganiseerd. Vanaf volgend jaar zal het Centraal Joods Overleg (CJO) dit op zich nemen. Lees ook: http://www.nik.nl/2010/11/bezorgdheid-om-kristallnachtherdenking/