Oorlogsdreiging Israël houdt aan

De oorlog tegen Israël gaat onverminderd door. Het leger meldt dat in de afgelopen 24 uur 15 Kassam raketten op Israëlisch grondgebied zijn afgevuurd vanuit Gaza. Deze raketten zijn niet specifiek gericht tegen militaire doelen. De inwoners van de bestookte stad Sderot weten en ervaren dat maar al te goed. De hele wereld zou over Israël vallen als het waagde om burgerdoelen te bestoken met raketten. Zelfs een toegegeven foute beschieting van burgers wordt Israël systematisch kwalijk genomen. Maar we horen geen geluid over de beschietingen door Palestijnen gericht tegen Israëlische burgers.

Op deze dinsdagmorgen, 23 oktober, hebben Palestijnen drie Kassam raketten afgevuurd richting de westelijke Negev, zo meldt de legerradio. Er zijn geen meldingen van slachtoffers of materiële schade.
In de tussentijd laat Egypte al vanaf het begin van de maand oktober 2007 ongeveer 85 Hamas terroristen via de Sinai het gebied van Gaza binnen. Ze hoefden daar alleen een paar maanden te wachten, voordat ze hun dodelijke handelingen konden beginnen. De groep bestaat uit experts in het maken van bommen, raketten en mortiergranaten. Zij hebben een grondige training gehad in Iran en in Libanon.
 
Israël raakt meer en meer bezorgd dat Egypte nog meer terroristen Gaza zal laten binnengaan. Dit is het vreselijke vooruitzicht wanneer er een zelfstandige Palestijnse staat zal komen: een nog veel vrijere doorgang van terroristen. De regering van Israël en het leger vrezen dat er steeds nauwere banden gaan ontstaan tussen Egypte en de leiders van Hamas. Informatie van Israëlische veiligheidsdiensten maakt melding van de smokkel van wapens naar Gaza. Sinds het begin van dit jaar zijn minstens 1.650 granaten met raketaandrijving (rocket propelled grenades) en 6.000 bommen Gaza binnengesmokkeld.
 
En dan is de oorlogstaal van de president van Iran, Ahmadinejad, geen loze retoriek, maar volkomen serieus bedoeld. Als het aan hem ligt wordt Israël volkomen vernietigd. Net als in de dertiger jaren van de vorige eeuw worden dit soort dreigingen aan het adres van Israël niet serieus genomen door het grootste deel van de wereld. Of juist verwelkomd. Tenslotte zijn diverse wereldleiders, geestelijk en politiek, serieus geïnteresseerd in de vernietiging van Israël. De claim van de kruisvaarders op Israël in het algemeen en Jeruzalem in het bijzonder staat nog steeds volkomen overeind.