JNEF sponsort onder meer concerten voor Joodse soldaten

Op Jom HaAtsmaoet (Onafhankelijkheidsdag van Israël) heeft Dr. Jazz, onder leiding van Elazar Brandt, een concert gegeven voor soldaten van het IDF, het leger van Israël. Dit concert werd gesponsord door het JNEF, het Joods Nationaal Israël Fonds van Beth Yeshua, Joodse Messiasbelijdende Gemeente te Amsterdam.

Het concert had tot doel de soldaten die hard werken voor de verdediging van Israël, te bemoedigen. Op het korte filmpje is ook Lion Erwteman te zien terwijl hij accordeon speelt. We zijn naar de grens met Gaza gereden. Vanaf de basis zagen we Gazastad op korte afstand. Richting het oosten ligt Sderot vlakbij. De legercommandant vertelde waar we ons moesten schuilhouden als de sirene ons zou waarschuwen wanneer de vijand raketten zou afschieten. Vijftien seconden om te rennen.

Hij vertelde ook dat er in de laatste oorlog met Gaza, Cast Lead, vijf soldaten van zijn afdeling waren omgekomen. Met Elazar Brandt en nog drie bandieten heeft Lion Erwteman daar accordeon gespeeld: jazz voor de soldaten van Israël. Mogelijk door de hulp van het Joods Nationaal Eerstelingen Fonds.

Help met uw gift: 
Mail naar info@beth-yeshua.nl voor meer informatie.