Cursus bij Lamdeni: De kunst van bijbeluitleg (hermeneutiek)

Speurtocht naar de aanwezigheid van Yeshua in Zohar, Tora, Profeten en Psalmen

Docent: Lion Erwteman, van de Joodse Messiasbelijdende Gemeente Beth Yeshua

Let op: kosten voor studenten: € 25.
Deze cursus loopt, maar instappen en meedoen is altijd mogelijk!

Meer dan 25 jaar ervaring wordt gedeeld in deze unieke cursus

Lion Erwteman heeft een ruime ervaring van meer dan 25 jaar leiderschap van de gemeente Beth Yeshua. Talloze voorbeelden van bijbeluitleg deelt hij met studenten in deze cursus. Dwars door vaste uitleggingen en traditionele interpretaties worden feiten vanuit letterlijke vertalingen onderwezen.

Visie

Onze persoonlijke visie van wie G’d is en wat Hij doet is van grote invloed op onze interpretatie van de Bijbel. Wet, genade, man, vrouw, ziekte, genezing, lijden, dood, doop, ook die visie brengt filters aan in ons hoofd en kan maken dat we niet lezen wat er staat, of bedoeld wordt. Vier niveaus van uitleg in dezelfde tekst, dat is de bijbelse uitlegkunde, de Paradijs methode, van Joodse verkondigers. En veel meer sleutels die helpen om de Bijbel tot zijn recht te laten komen. Word je bewust van je bijbelvisie op punten als: wet en genade, ziekte en genezing, lijden, dood en doop; wat is “de wereld” en wie of wat is “satan”. Kennis van de Bijbel is kennis van de Eeuwige en Zijn wil en schuilplaats.

Voorbeelden

Bijbeluitleg, dat klinkt zo theoretisch en technisch. Vanaf les zult u merken dat we die kant helemaal niet uitgaan. We gaan kijken naar voorbeelden van deze vier niveaus van uitleg in een tekst, om theorie en praktijk transparant te koppelen. En veel meer geestelijke sleutels die je kunt gebruiken om zinvolle en praktische bijbeluitleg te produceren, worden je geboden in deze cursus. Doel van de cursus is, dat je handvatten krijgt, waarmee je teksten aankunt, die anders gesloten blijven.

Eeuwige geur

Vragen die ook aan bod komen zijn onder meer: wat is de hoofdlijn van de Bijbel; en van elk bijbelboek; welke rol speelt de Messias in een Joodse Messiasbelijdende gemeente en hoe houd je een gezond evenwicht tussen geboden en genade; en welk Yeshua* gehalte moet je hebben om je gemeente Messiasbelijdend te kunnen noemen. Al met al beoogt deze cursus elke student een vleugje van de eeuwige geur van het Paradijs te laten ervaren.

* Yeshua is de Hebreeuwse verkorte naam van de Nederlandse benaming ‘Jezus’. De volledige Hebreeuwse naam is: Yehoshua.

Data: Acht donderdagavonden, van 19.30 – 21.30 uur: 19-09, 21-11, 12-12, 16-01, 13-02, 02-04, 07-05, 04-06
Kosten voor de hele cursus: € 60. Voor studenten: € 25. Voor leden van Beth Yeshua: € 50.
Locatie:
Met de auto: navigeer naar: Kamillehof 33 via Dorpsstraat, Houten
Lopend vanaf treinstation Houten naar College De Heemlanden:
(Ingang: Kamillehof 33. Postadres: De Slinger 48) Wanneer u met het openbaar vervoer komt, loopt u vanuit het station langs het politiebureau. Vanaf dit punt is het gebouw van College de Heemlanden al zichtbaar. Wanneer u verder richting de school loopt komt u op de parkeerplaats van College de Heemlanden.

Meer informatie?
Mail naar: info@lamdeni.nl
Of bel: 06 – 532 891 58
Zie ook de nieuwe cursus van Joseph Shulam

Aanmelden: Vul voor iedere persoon die zich wil aanmelden dit formulier in
Routebeschrijving: voor auto en 3 minuten lopen vanaf station Houten, klik hier