Recente archeologische vondsten

Een internationaal team van archeologen heeft wellicht de kopermijnen ontdekt die het eigendom waren van en geëxploiteerd werden door de bijbelse koning Salomo. De vondst werd gedaan bij Khirbat en-Nahas in zuid-Jordanië. Dat is een oud district waar in mijnen werd gewerkt en aan metallurgie werd gedaan. Het district beslaat meer dan 1165 vierkante kilometer.

Archeologen hebben een tunnel ontdekt die duizenden jaren geleden is gebouwd. Deze tunnel zou gebruikt kunnen zijn tijdens de verovering van de stad Jeruzalem door koning David. De tunnel werd ontdekt in de oude Stad van David, net buiten de oude stad en tegenover de Mestpoort.
 
Een Israëlische archeoloog, Yossi Garfinkel, heeft de volgens hem oudst bekende Hebreeuwse inscriptie gevonden. Garfinkel heeft de leiding over de opgravingen bij Hirbet Qeiyafa. Hij publiceerde zijn bevindingen na maanden van studie. De scherf waarop het schrift werd gevonden is 3000 jaar oud. Het schrift geeft aanleiding voor het idee dat de Hebreeuwse Bijbelteksten over het oude Israëlische koninkrijk van David gebaseerd kunnen zijn op geschreven teksten.