Verenigde Naties falen opnieuw

Voor de zoveelste keer in de geschiedenis heeft de Verenigde Naties zijn ogen gesloten voor de aanvallen die op Israël worden gedaan. Deze keer is het de heer Holmes, John voor zijn vrienden; ik zal zijn vriend niet worden. Holmes is de “UN undersecretary-general for humanitarian affairs”, de man die alles weet van humanitaire omstandigheden in de wereld. Hij heeft grote kritiek op de manier waarop Israël zich verdedigt, nu er nog steeds raketten op Israël worden afgevuurd. Israël heeft gewaarschuwd, heeft gedreigd en voert nu uit.
 
Israël heeft alweer maatregelen verzacht, wat Hamas prompt uitlokte om te zeggen dat ze door zullen gaan met de raketaanvallen. Holmes heeft het echter alleen over de crisis die Israël veroorzaakt en rept met geen woord over de Qassamraketten. Holmes heeft het ook niet over de slavernij die zijn vrije land Amerika heeft afgeschaft onder het vermoorden van duizenden en duizenden zwarten en van Amerikanen die destijds, bij de afschaffing van de slavernij, vochten tegen mensen als Holmes, die blind zijn voor eigen fouten.
 
Ook de genocide op de Amerikaanse Indianen is onbekend voor Holmes. Deze Amerikaan is gewend aan het beeld van de Indianenfilms. En dat is wat Hamas met Israël uitvoert, tot vermaak van de wereld, die zwijgt over de Qassamraketten, maar vertoornd is over de verdediging van Israël, dat steeds meer een ingeperkt gebied, een reservaat, dreigt te worden. Ik denk dat Holmes lijdt onder het feit dat hij slechts “UN undersecretary-general for humanitarian affairs” is. Misschien wordt hij humaner als hij eenmaal in de top van de boom is beland.